Copanele cu legume si sos de mere

Printeaza

Copanele cu legume si sos de mere din: copanele, cartofi, ulei, mere, smantana, faina, unt, zahar, lamaie, busuioc, fenicul, patrunjel, morcov, mazare, fasole, broccoli, ardei.

Ingrediente:Copanele cu legume si sos de mere

  • 4 copănele
  • 4 cartofi
  • pătrunjel verde
  • busuioc
  • seminţe de fenicul
  • 1 lingură cu ulei

Pentru sosul de mere:

  • 3 mere, date pe răzătoarea mică
  • 50 ml smântână
  • 1 lingură cu făină
  • 1 lingură cu unt
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • zeamă de lămâie

Pentru legume:

  • 1 morcov mare
  • 100 g mazăre
  • 100 g fasole verde
  • 6-7 bucheţele de broccoli
  • 1 ardei gras mare
  • 1 linguriţă cu unt

 

Mod de preparare:

Pune cartofii la fiert, în coajă.

Spală copănelele, condimentează-le şi pune-le într-o tavă. Stropeşte-le cu ulei şi pune şi puţină apă.

Curăţă legumele şi taie morcovii în rondele groase, ardeiul în felii, broccoli rupe-l în bucăţi mai mici, tar păstăile de fasole, în jumătăţi. Pune apă la fiert, iar când clocoteşte, adaugă legumele şi fierbe-le cinci minute.

Scoate-le, pune-le în tavă, adaugă o linguriţă cu unt, acoperă şi dă vasul la cuptor o jumătate de oră.

Curăţă cartofii fierţi, condimentează-i cu sare şi pătrunjel fin tocat. Pregăteşte sosul de mere, punnd toate ingredientele într-o crăticioară şi fierbe-le la foc mic până obţii un sos.

Serveşte copănelele cu garnitură de legume crocante, cartofi fierţi şi sos de mere.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.