Antricot cu legume coapte

Printeaza

Antricot cu legume coapte din: antricot de vita, usturoi, ulei, rozmarin, apa, vin, ote, sare, dafin, piper, legume.

Ingrediente:Antricot cu legume coapte

  • 1 kg antricot de vită
  • 6 căţei de usturoi
  • ulei
  • rozmarin

Pentru marinadă:

  • 1,5 l apă
  • 50 ml vin sec alb sau roze
  • 50 ml oţet de vin
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ţelină
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 linguriţe sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecă apa cu sarea, adaugă ceapa, ţelina, morcovii şi pătrunjelul tăiate cubuleţe, usturoiul zdrobit, foaia de dafin şi piperul. Toarnă vinul şi oţetul.

Pune carnea în marinadă şi las-o la rece minimum 24 de ore.

Scoate carnea, scurge-o şi aşaz-o pe grătarul încins. Nu lăsa mai mult de 1-2 minute pe fiecare parte. Când e gata, presară cu usturoiul zdrobit şi puţin rozmarin tocat.

Serveşte friptura cu legume coapte şi, eventual, sos chili sau sos de iaurt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.