Antricot cu legume coapte
PrinteazaAntricot cu legume coapte din: antricot de vita, usturoi, ulei, rozmarin, apa, vin, ote, sare, dafin, piper, legume.
- 1 kg antricot de vită
- 6 căţei de usturoi
- ulei
- rozmarin
Pentru marinadă:
- 1,5 l apă
- 50 ml vin sec alb sau roze
- 50 ml oţet de vin
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 1 ţelină
- 1 foaie de dafin
- 1/2 linguriţe sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecă apa cu sarea, adaugă ceapa, ţelina, morcovii şi pătrunjelul tăiate cubuleţe, usturoiul zdrobit, foaia de dafin şi piperul. Toarnă vinul şi oţetul.
Pune carnea în marinadă şi las-o la rece minimum 24 de ore.
Scoate carnea, scurge-o şi aşaz-o pe grătarul încins. Nu lăsa mai mult de 1-2 minute pe fiecare parte. Când e gata, presară cu usturoiul zdrobit şi puţin rozmarin tocat.
Serveşte friptura cu legume coapte şi, eventual, sos chili sau sos de iaurt.
Pofta buna!