Iahnie de dovlecei cu usturoi
PrinteazaIahnie de dovlecei cu usturoi din: dovlecei, ceapa, ulei, sare, piper, marar, patrunjel, rosii, usturoi.
- 4-6 dovlecei
- 2 cepe
- 1 ceasca de ulei
- sare
- piper boabe
- marar si patrunjel tocate
- 2-3 rosii bine coapte
- 3-4 catei de usturoi
Mod de preparare:
Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul, puneţi să se călească în ulei călduţ. Lucraţi cu vasul acoperit, la foc potrivit.
Spălaţi dovleceii în 2-3 ape, lăsaţi să se scurgă apoi treceţi-i în sosul de ceapă. Adăugaţi roşiile decojite, tăiate felii sau romburi, piperul şi puţină sare.
Acoperiţi totul cu 1 cană de apă şi fierbeţi mâncarea 20 minute la foc potrivit. Când este gata condimentaţi cu verdeaţă tocată fin.
Pofta buna!