Prajitura cu ciocolata si drajeuri
PrinteazaPrajitura cu ciocolata si drajeuri din: unt, zahar, oua, sana, ciocolata, lapte, cafea, faina, cacao, frisca.
- 125 g unt
- 200 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 gălbenuşuri
- 120 ml sana
- 50 g ciocolată neagră
- 1 lingură lapte
- 30 ml cafea
- 175 g făină amestecată
- 100 g cacao neagră
- 1 linguriţă rasă praf de copt
- 3 albuşuri mixate
- un praf de sare
- 120 ml frişcă lichidă
- 150 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Mixăm 125 g unt moale cu 200 g zahăr şi 1 plic zahăr vanilat, apoi se înglobează pe rând 3 gălbenuşuri. Incorporăm 120 ml sana (chefir, lapte bătut) apoi 50 g ciocolată neagră topită cu 1 lingură lapte şi 30 ml cafea (tare) rece sau la temperatura camerei.
Adăugăm 175 g făină amestecată cu 100 g cacao neagră şi 1 linguriţă rasă praf de copt, apoi 3 albuşuri mixate cu un praf de sare. Coacem aluatul în tava de 20 x 25 cm tapetată cu hârtie de copt, 30-40 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.
Scoatem prăjitura din tavă şi o lăsăm să se răcească pe un grătar. Topim la microunde 150 g ciocolată cu lapte cu 20 ml frişcă lichidă. Mixăm cu încă 100 ml frişcă lichidă; repartizăm glazura pe prăjitură.
Decorăm cu drajeuri colorate şi lăsăm la rece până se întăreşte.
Pofta buna!