Prajitura cu ciocolata si drajeuri

Printeaza

Prajitura cu ciocolata si drajeuri din: unt, zahar, oua, sana, ciocolata, lapte, cafea, faina, cacao, frisca.

Ingrediente:Prajitura cu ciocolata si drajeuri

  • 125 g unt
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 gălbenuşuri
  • 120 ml sana
  • 50 g ciocolată neagră
  • 1 lingură lapte
  • 30 ml cafea
  • 175 g făină amestecată
  • 100 g cacao neagră
  • 1 linguriţă rasă praf de copt
  • 3 albuşuri mixate
  • un praf de sare
  • 120 ml frişcă lichidă
  • 150 g ciocolată cu lapte

 

Mod de preparare:

Mixăm 125 g unt moale cu 200 g zahăr şi 1 plic zahăr vanilat, apoi se înglobează pe rând 3 gălbenuşuri. Incorporăm 120 ml sana (chefir, lapte bătut) apoi 50 g ciocolată neagră topită cu 1 lingură lapte şi 30 ml cafea (tare) rece sau la temperatura camerei.

Adăugăm 175 g făină amestecată cu 100 g cacao neagră şi 1 linguriţă rasă praf de copt, apoi 3 albuşuri mixate cu un praf de sare. Coacem aluatul în tava de 20 x 25 cm tapetată cu hârtie de copt, 30-40 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.

Scoatem prăjitura din tavă şi o lăsăm să se răcească pe un grătar. Topim la microunde 150 g ciocolată cu lapte cu 20 ml frişcă lichidă. Mixăm cu încă 100 ml frişcă lichidă; repartizăm glazura pe prăjitură.

Decorăm cu drajeuri colorate şi lăsăm la rece până se întăreşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.