Reteta zilei: Pui cu sos buzoian
PrinteazaO reteta foarte gustoasa de pui cu sos buzoin din: ciocanele de pui, rosii, grefe, unt, vin alb, usturoi, sare si piper alb.
Ingrediente:
- 600 gr ciocănele de pui
- 200 gr roşii
- 200 gr grefe
- 50 gr unt
- 100 ml vin alb
- 4 căţei de usturoi
- 20 gr sare
- 2 gr piper alb
Mod de preparare:
Ciocănelele de pui se prăjesc împreună cu untul până capătă culoare aurie.
Când carnea este prăjită pe toate părţile, se pune usturoiul nepisat, se reduce focul la minim, se adaugă apă, se condimentează cu sare şi piper şi se acoperă vasul.
După ce apa a scăzut, se adaugă roşiile feliate şi vinul, se mai fierb împreună circa io minute, apoi carnea se scoate separat.
Peste roşiile din tigaie se pune miezul de grefă tăiat cubuleţe, se căleşte şi acesta, apoi tot sosul din tigaie se trece printr-o strecurătoare, se pasează şi se serveşte turnat peste bucăţile de carne.
Pui cu sos buzoian
Poftă bună!
Mi-ai facut pofta 🙂