Reteta zilei: Chiftele de pui cu scortisoara
PrinteazaO reteta de Chiftele de pui cu scortisoara din: carne tocata de pui, ceapa, cartofi, usturoi, praz, pasta de tomate, oua, ulei, faina, pesmet, patrunjel, scortisoara, sare, piper si boia.
Ingrediente:
- 300 gr carne tocată de pui
- 100 gr ceapă
- 350 gr cartofi
- 3 căţei de usturoi
- 1 fir de praz
- 50 gr pastă de tomate
- 2 ouă
- 30 ml ulei
- 30 gr făină
- 20 gr pesmet
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 1 băt de scorţişoară
- 20 gr sare
- 5 gr piper
- 5 gr boia
Mod de preparare:
Se căleşte prazul şi jumătate din usturoi, ambele tăiate mărunt, în puţin ulei, se adaugă pasta de tomate şi condimentele, fără scorţişoară. Se lasă să dea în clocot şi se adaugă 300 gr cartofi tăiaţi în felii. Se adaugă apă fierbinte până acoperă cartofii şi se fierbe la foc mic până când cartofii sunt aproape gata.
Se amestecă bine carnea cu 1 ou, pesmet, 50 gr de cartof ras, restul de usturoi, ceapă rasă, sare, piper, boia şi pătrunjelul tocat.
Se formează chiftele nu foarte mari şi se prăjesc, trecându-le mai întâi prin făină şi apoi prin ou bătut cu puţină apă. Chiftelele prăjite se aşează deasupra cartofilor, se presară condimente şi se pune băţul de scorţişoară. Se lasă la foc mic să fiarbă cu capac circa 30 minute.
Chiftelele nu trebuie prăjite decât până în momentul în care prind crustă, deoarece vor fi gata după ce vor fierbe acoperite deasupra cartofilor.
Chiftele de pui cu scortisoara
Poftă bună!