Reteta zilei: Chiftele de pui cu scortisoara

Printeaza

O reteta de Chiftele de pui cu scortisoara din: carne tocata de pui, ceapa, cartofi, usturoi, praz, pasta de tomate, oua, ulei, faina, pesmet, patrunjel, scortisoara, sare, piper si boia.

Chiftele de pui cu scortisoara

Ingrediente:

  • 300 gr carne tocată de pui
  • 100 gr ceapă
  • 350 gr cartofi
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 fir de praz
  • 50 gr pastă de tomate
  • 2 ouă
  • 30 ml ulei
  • 30 gr făină
  • 20 gr pesmet
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 1 băt de scorţişoară
  • 20 gr sare
  • 5 gr piper
  • 5 gr boia

 

Mod de preparare:

Se căleşte prazul şi ju­mătate din usturoi, ambe­le tăiate mărunt, în puţin ulei, se adaugă pasta de to­mate şi condimentele, fără scorţişoară. Se lasă să dea în clocot şi se adaugă 300 gr cartofi tăiaţi în felii. Se adaugă apă fierbinte până acoperă car­tofii şi se fierbe la foc mic până când cartofii sunt aproape gata.

Chiftele_de_pui_cu_scortisoara_02

Se amestecă bine car­nea cu 1 ou, pesmet, 50 gr de cartof ras, restul de ustu­roi, ceapă rasă, sare, piper, boia şi pătrunjelul tocat.

Chiftele_de_pui_cu_scortisoara_03

Se formează chiftele nu foarte mari şi se prăjesc, trecându-le mai întâi prin făină şi apoi prin ou bătut cu puţină apă. Chiftelele prăjite se aşează deasupra cartofilor, se presară condimente şi se pune băţul de scorţişoară. Se lasă la foc mic să fiarbă cu capac circa 30 minute.

Chiftele_de_pui_cu_scortisoara_04

Chiftelele nu trebuie prăjite decât până în momentul în care prind crustă, deoarece vor fi gata după ce vor fierbe acoperite deasupra cartofilor.

Chiftele de pui cu scortisoara

Chiftele_de_pui_cu_scortisoara

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.