Reteta zilei: Friptura de pui cu branza
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de pui cu branza din: piept de pui, morcovi, branza de vaci, cascaval, unt, oua, patrunjel, sare si piper alb.
Ingrediente:
- 600 gr piept de pui
- 400 gr morcovi
- 150 gr brânză de vaci
- 50 gr caşcaval
- 50 gr unt
- 2 ouă
- 2 fire de pătrunjel
- 20 gr sare
- 2 gr piper alb
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie în felii subţiri ca pentru friptură, se condimentează cu sare şi piper, apoi se pune la prăjit într-o tigaie cu unt.
Morcovii se feliază pe diagonală, se fierb io minute în apă cu sare, se scurg şi se călesc în grăsimea rămasă de la prăjirea puiului.
Intr-un castron se amestecă până la omogenizare caşcavalul ras, brânza de vaci, gălbenuşurile, sare şi piper.
Intr-o tavă de cuptor se pun morcovii căliţi, deasupra fripturile de pui, iar acestea se îmbracă la suprafaţă cu cremă de brânză şi se coc 15 minute la 180°C, apoi se ornează cu frunze de pătrunjel.
Pentru un gust mai deosebit ţi un aspect plăcut, în timpul călirii morcovilor se adauga 30-50 gr de zahăr şi se călesc până ce acesta se caramelizază.
Friptura de pui cu branza
Poftă bună!