Reteta zilei: Salata de cartofi cu sfecla
PrinteazaSalata de cartofi cu sfecla din: sfecla, cartofi, morciv, ceapa, muraturi, vazra acra, ulei, sare.
Sistem cardiovascular sănătos: Sfecla roșie conține nitrați naturali care pot ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la îmbunătățirea circulației sângelui.
Funcție cognitivă și sănătatea creierului: Sfecla roșie este bogată în nitrați, care au fost asociate cu o mai bună funcție cognitivă și reducerea riscului de deteriorare a creierului asociată cu vârsta.
Digestie sănătoasă: Datorită conținutului ridicat de fibre, sfecla roșie poate promova o digestie sănătoasă și poate contribui la prevenirea constipației.
Antioxidant puternic: Pigmenții betalaini din sfecla roșie au proprietăți antioxidante, ajutând la combaterea stresului oxidativ din organism și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.
Sustine sistemul imunitar: Vitamina C din sfecla roșie joacă un rol important în susținerea sistemului imunitar și în protejarea împotriva infecțiilor.
- 1 sfeclă
- 2 cartofi
- 1 morcov
- 1/2 ceapa
- 2 muraturi
- 1/2 cană de varză acra
- ulei de măsline după gust
- sare, dupa gust
Mod de preparare:
Puneți sfecla, morcovul și cartofii într-un vas mare, adăugați apă doar pentru a acoperi legumele.
Aduceți la fierbere și gătiți, aproximativ 30-40 de minute. Scurgeți și lăsați să se răcească. Curatati de coaja si apoi tocati.
Se toacă morcovul și murăturile. Cojiți și tocați mărunt ceapa.
Amestecați toate legumele într-un bol mare.
Se adauga uleiul si se amesteca. Condimentează cu sare.
Dati la rece cel puțin 30 de minute inainte de servire.
Salata de cartofi cu sfecla
Pofta buna!