Turnulete cu cremă de cocos şi cireşe

Printeaza

Turnulete cu cremă de cocos şi cireşe

Turnulete cu cremă de cocos şi cireşe

Ingrediente:

  • un pachet de foitaj
  • 200 g cireşe
  • 4 linguri de zahăr brun
  • 300 g brânză de vaci
  • un pliculeţ cu cremă de vanilie instant
  • 300 ml lapte dulce
  • 50 g zahăr tos
  • două pliculeţe cu zahăr vanili­nat
  • o lingură de sirop de cireşe
  • 100 g nucă de cocos
  • 50 g miezuri de nucă
  • o linguriţă de pudră de scorţişoară
  • un ou
  • unt pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Cireşele se spală, se opresc câteva pentru decor, iar la restul se scot sâmburii. Se toacă mărunt, se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă. Crema de vanilie se prepară conform instrucţiunilor de pe plic şi se introduce la rece pentru 20 de minute.

Brânza de vaci se pune într-un castron, împreună cu zahărul tos şi crema de vanilie răcită. Se adaugă zahărul vanili­nat, nuca de cocos şi siropul de cireşe. Se presară nuca măcinată, se ames­tecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece.

Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se unge cu oul bătut, se presară zahărul brun amestecat cu pudra de scorţi­şoară, se introduce tava în cuptor şi se coace. Se ţin până când aluatul s-a întărit şi a căpătat o culoare aurie.

Se lasă să se răcească, se ung feliile cu cremă şi se suprapun. Pe ultima felie se pune puţină cremă şi se decorează cu cireşele păstrate pentru decor.

Turnulete cu cremă de cocos şi cireşe

Turnulete cu crema de cocos si cirese.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.