Reteta zilei: Corabioare de cod

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de corabioare de cod din: fileuri de cod, rosii, usturoi, ardei iute, uleid e masline, marar, sare si piper alb.

Corabioare de cod

Ingrediente:

  • 600 gr fileuri de cod
  • 200 gr roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 30 ml ulei de măsline
  • 1/2 legătură de mărar
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper alb

 

Mod de preparare:

Pentru sos, se opăresc 150 gr roşii, se curăţă de pieliţe, se taie cubuleţe, mă­rarul şi usturoiul se toacă mărunt, apoi se amestecă cu felii de ardei, ulei şi sare.

Corabioare_de_cod_02

Fileurile de peşte se spală, se şterg bine de apă, apoi se condimentează cu sare şi piper. Cuptorul se încinge la 240°C.

Corabioare_de_cod_03

Din folie de aluminiu se decupează 4 cercuri de circa 20 de cm diametru, li se dă forma unor corăbioa­re, în ele se pun fileurile, apoi se presară cu frunze de mărar şi bucăţele de roşii.

Corabioare_de_cod_04

Corăbioarele se aşea­ză pe o tavă, se stropesc cu ulei şi se coc 8 minute, după care se servesc alături de sosul preparat anterior.

Corabioare_de_cod_05

Fileurile de cod trebuie sterse foarte bine de apă pentru a se coace în folia de aluminiu, în caz contrar se vor fierbe şi vor avea gust de rasol.

Corabioare de cod

Corabioare_de_cod

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.