Reteta zilei: Corabioare de cod
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de corabioare de cod din: fileuri de cod, rosii, usturoi, ardei iute, uleid e masline, marar, sare si piper alb.
Ingrediente:
- 600 gr fileuri de cod
- 200 gr roşii
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- 30 ml ulei de măsline
- 1/2 legătură de mărar
- 20 gr sare
- 2 gr piper alb
Mod de preparare:
Pentru sos, se opăresc 150 gr roşii, se curăţă de pieliţe, se taie cubuleţe, mărarul şi usturoiul se toacă mărunt, apoi se amestecă cu felii de ardei, ulei şi sare.
Fileurile de peşte se spală, se şterg bine de apă, apoi se condimentează cu sare şi piper. Cuptorul se încinge la 240°C.
Din folie de aluminiu se decupează 4 cercuri de circa 20 de cm diametru, li se dă forma unor corăbioare, în ele se pun fileurile, apoi se presară cu frunze de mărar şi bucăţele de roşii.
Corăbioarele se aşează pe o tavă, se stropesc cu ulei şi se coc 8 minute, după care se servesc alături de sosul preparat anterior.
Fileurile de cod trebuie sterse foarte bine de apă pentru a se coace în folia de aluminiu, în caz contrar se vor fierbe şi vor avea gust de rasol.
Corabioare de cod
Poftă bună!