Puneţi într-un pahar 4 cl sirop de rodii, 3 cuburi de gheaţă şi o felie de lămâie. Turnaţi apoi câte 100 ml suc de portocale şi ananas.
Gin and French Cocktail
PrinteazaGin and French Cocktail din:gin, vermouth dry.
Calitate – alcoolic
Bază alcoolică – gin
Pahar – cupă de cocktail
Categorie – Vermouth drinks
Decoraţiune – o cojiţă de lămâie cufundată în lichid
Se serveste înainte de mese
Ingrediente:
- 6/10 gin
- 4/10 vermouth dry
Apare în America, în jurul anilor ’30. Denumit la origine Fifty-Fifty, pentru că dozele celor două ingrediente erau egale, mai târziu, schimbând proporţiile şi folosind vermut franţuzesc, numele i-a fost schimbat în Gin and French.
Cele mai bune mărci de vermut franţuzesc sunt Noilly-Prat şi Clarac, acesta din urmă fiind mai puţin cunoscut în Italia.
Cocktailul a fost inclus în codificările IBA începând cu cea din 1987. Această băutură-aperitiv trebuie consumată înainte de cină.
Mod de preparare:
Se pregăteşte direct în pahar, turnând cele două componente în cupa de cocktail răcită în prealabil, păstrând, apoi, totul în frigider, înainte de a fi servit, se decorează cu cojiţa de lămâie cufundată în lichid.
Savurati!
poate iti place si:
Cocktail Sherry Cobbler
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fructe diferite şi câteva paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 5-6 cl Sherry Oloroso câteva picături de sirop de rodii câteva picături de Orange Bitter o lingură de zahăr pudră sifon Preparare: […]
Cocktail Screwdriver
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 votcă 7/10 suc de portocale A apărut, probabil, în anii ’60, datorită imaginaţiei unui mecanic american, care s-ar putea spune […]
Cocktail Apri-Bowle
Cocktail Apri-Bowle din: caise, lichior de caise, busuioc, sampanie. Tăiaţi 2 jumătăţi de caise felioare şi lăsaţi- le într-un vas cu 4 cl lichior de caise şi câteva frunzuliţe de busuioc. Turnaţi şampanie.
Savurati!