Gin and French Cocktail

Printeaza

Gin and French Cocktail din:gin, vermouth dry.

Gin and French Cocktail

 

Calitate – alcoolic

Bază alcoolică – gin

Pahar – cupă de cocktail

Categorie – Vermouth drinks

Decoraţiune – o cojiţă de lămâie cufundată în lichid

 

Se serveste înainte de mese

 

Ingrediente:

  • 6/10 gin
  • 4/10 vermouth dry

 

Apare în America, în jurul anilor ’30. Denumit la origine Fifty-Fifty, pentru că dozele celor două ingrediente erau egale, mai târziu, schimbând proporţiile şi folosind vermut franţu­zesc, numele i-a fost schimbat în Gin and French.

Cele mai bune mărci de vermut franţuzesc sunt Noilly-Prat şi Clarac, acesta din urmă fiind mai puţin cunoscut în Italia.

Cocktailul a fost inclus în codificările IBA înce­pând cu cea din 1987. Această băutură-aperitiv trebuie consumată înainte de cină.

Mod de preparare:

Se pregăteşte direct în pahar, turnând cele două compo­nente în cupa de cocktail răcită în prealabil, păstrând, apoi, totul în fri­gider, înainte de a fi servit, se deco­rează cu cojiţa de lămâie cufundată în lichid.

 

Gin and French Cocktail.jpg

 

Savurati!

 

 

 

 


poate iti place si:

Cocktail Sunrise

Cockail Sunrise

  Puneţi într-un pahar 4 cl sirop de rodii, 3 cuburi de gheaţă şi o felie de lămâie. Turnaţi apoi câte 100 ml suc de portocale şi ananas.

Cocktail Fantezie

Cocktail Sherry Cobbler

Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fructe diferite şi câteva paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 5-6 cl Sherry Oloroso câteva picături de sirop de rodii câteva picături de Orange Bitter o lingură de zahăr pudră sifon   Preparare: […]

 

Cocktail Screwdriver

Cocktail Screwdriver

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine şi paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 3/10 votcă 7/10 suc de portocale   A apărut, probabil, în anii ’60, datorită imaginaţiei unui mecanic american, care s-ar putea spune […]

 

Cocktail Apri-Bowle

Cocktail Apri-Bowle

Cocktail Apri-Bowle din: caise, lichior de caise, busuioc, sampanie. Tăiaţi 2 jumătăţi de caise felioare şi lăsaţi- le într-un vas cu 4 cl lichior de caise şi câteva frunzuliţe de busuioc. Turnaţi şampanie.

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.