Pateuri cu osanza
PrinteazaO reteta simpla de pateuri cu osanza din: osanza cruda, faina, doua galbenusuri, sare, apa, otet, magiune de prune sau nuci fierte in lapte cu zahar si zahar farin vanilinat.
- 600g osânză crudă
- 300 g făină
aluatul:
- 600 g făină
- două gălbenuşuri
- sare
- apă
- oţet
umplutura:
- magiun de prune sau nuci măcinate fierte în lapte cu zahăr
- zahăr farin vanilinat
Mod de preparare:
Osânza crudă se dă prin maşina de tocat cu sită mică de două ori, se amestecă cu faină şi se ţine la cald. Din faină, gălbenuşuri, puţină sare, apă şi puţin oţet se prepară un aluat elastic, moale, ce se bate bine.
Se întinde aluatul şi jumătate de foaie se unge cu 1/3 din grăsime, se acoperă cu cealaltă jumătate şi se lasă la odihnă 30 de minute.
Se procedează la fel încă de două ori. în final, se întinde o foaie de circa un cm grosime. Dacă se coc fără umplutură se taie romburi sau pătrate, se pun în tavă îndoite, se rumenesc şi se servesc pudrate cu zahăr farin.
Dacă se coc cu umplutură se taie dreptunghiuri de 10/5 cm, se pune o linguriţă cu magiun sau nucă la mijloc, se pliază, se rumenesc în cuptorul încins şi se servesc pudrate tot cu zahar farin.
Pentru digestie se recomandă un pahar cu ceai de iasomie rece.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- pateuri cu osanza
- aluat cu osanza
- prajitura cu osanza porc