Pateuri cu osanza

Printeaza

O reteta simpla de pateuri cu osanza din: osanza cruda, faina, doua galbenusuri, sare, apa, otet, magiune de prune sau nuci fierte in lapte cu zahar si zahar farin vanilinat.

Ingrediente:Pateuri cu osanza

  • 600g osânză crudă
  • 300 g făină

aluatul:

  • 600 g făină
  • două gălbenuşuri
  • sare
  • apă
  • oţet

umplutura:

  • magiun de prune sau nuci măcinate fierte în lapte cu zahăr
  • zahăr farin vanilinat

 

Mod de preparare:

Osânza crudă se dă prin maşina de tocat cu sită mică de două ori, se amestecă cu faină şi se ţine la cald. Din faină, gălbenuşuri, puţină sare, apă şi puţin oţet se prepară un aluat elastic, moale, ce se bate bine.

Se întinde aluatul şi jumătate de foaie se unge cu 1/3 din grăsime, se acoperă cu cealaltă jumătate şi se lasă la odihnă 30 de minute.

Se pro­cedează la fel încă de două ori. în final, se întinde o foaie de circa un cm grosime. Dacă se coc fără umplutură se taie romburi sau pătrate, se pun în tavă îndoite, se rumenesc şi se servesc pudrate cu zahăr farin.

Dacă se coc cu umplutură se taie dreptunghiuri de 10/5 cm, se pune o lin­guriţă cu magiun sau nucă la mijloc, se pliază, se rumenesc în cuptorul încins şi se servesc pudrate tot cu zahar farin.

Pentru digestie se reco­mandă un pahar cu ceai de iasomie rece.

 

Poftă bună!

 

Incoming search terms:

  • pateuri cu osanza
  • aluat cu osanza
  • prajitura cu osanza porc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.