Placinta cu branza de vaci
Printeaza
O reteta delicioasa de placinta din: branza de vaci, margarina, faina, zahar, praf de copt, stafide, oua si zahra vanilat.
- 1/2 pachet margarină
- 200 g făină
- 5 linguri de zahăr + 1/2 cană de zahăr
- 1 praf de copt
- 500 g brânză de vaci moale, nescursă de zer
- 200 g stafide
- 5 ouă
- arome după preferinţă (zahăr vanilat, esenţă de lămâie)
Mod de preparare:
Amesteci făina cu 5 linguri de zahăr şi praful de copt nestins. Ungi o tavă cu dimensiunile de 24/19 cm cu jumătate de pachet de margarină netopită. Presari în tavă jumătate din făina amestecată cu zahăr şi praf de copt şi o netezeşti.
Amesteci brânza de vaci cu 2 ouă, stafide, 1/2 cană de zahăr şi aromele. Omogenizezi şi aşezi umplutura cu lingura, ca să nu se împrăştie făina din tavă.
Netezeşti brânza, apoi presari făina rămasă. Baţi bine ouăle rămase şi le torni deasupra plăcintei. Tai margarina rămasă în cubuleţe şi o pui peste ouă. Coci plăcinta timp de 30-40 de minute, până se rumeneşte.
Pofta buna!