Placinta cu branza de vaci

Printeaza

 

O reteta delicioasa de placinta din: branza de vaci, margarina, faina, zahar, praf de copt, stafide, oua si zahra vanilat.

Ingrediente: Placinta cu branza de vaci

  • 1/2 pachet margarină
  • 200 g făină
  • 5 linguri de zahăr + 1/2 cană de zahăr
  • 1 praf de copt
  • 500 g brânză de vaci moale, nescursă de zer
  • 200 g stafide
  • 5 ouă
  • arome după preferinţă (zahăr vanilat, esenţă de lămâie)

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu 5 linguri de zahăr şi praful de copt nestins. Ungi o tavă cu dimensiunile de 24/19 cm cu jumătate de pachet de margarină neto­pită. Presari în tavă jumătate din făina amestecată cu zahăr şi praf de copt şi o netezeşti.

Amesteci brânza de vaci cu 2 ouă, stafide, 1/2 cană de zahăr şi aromele. Omogenizezi şi aşezi umplutura cu lingura, ca să nu se împrăştie făina din tavă.

Netezeşti brânza, apoi presari făina rămasă. Baţi bine ouăle rămase şi le torni deasu­pra plăcintei. Tai margarina rămasă în cubuleţe şi o pui peste ouă. Coci plăcinta timp de 30-40 de minute, până se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.