Bombe cu rucola

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de bombe cu rucola din: amestec de legume congelate, rucola, ulei, ulei de masline, sos de soia, lamaie, sos tabasco, sare si piper alb.

Ingrediente:Bombe cu rucola

  • 400 gr amestec de legume congelate
  • 200 gr rucola
  • 30 ml ulei
  • 30 ml ulei de măsline
  • 20 ml sos de soia
  • 1/2 lămâie
  • 20 ml sos tabasco
  • 10 gr sare
  • 2 gr piper alb

 

Mod de preparare:

Legumele se pun la decongelat, apoi se pun la fiert în apă cu puţină sare, se fierb circa 8-io minute, după care se scurg de zea­mă şi se lasă la zvântat. Legumele se călesc pe foc mic, într-o tigaie cu ulei, circa 15 minute şi se condi­mentează cu sare şi piper.

Rucola se alege, se cu­răţă şi se spală, se scurge foarte bine de apă, se pune într-un vas şi se stropeşte cu uleiul de măsline şi so­sul de soia, apoi se ames­tecă. Legumele se scurg bi­ne de ulei, se răcesc, apoi se pun peste rucola, se stro­pesc cu puţină zeamă de lămâie şi sosul tabasco, du­pă care se amestecă uşor.

Legumele folosite trebuie să conţină morcovi, mazăre, conopidă, broccoli, varză de bruxelles, etc. Cu cât sunt mai multe legume, preparatul este mai gustos.

Bombe cu rucola

Bombe cu rucola

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Sorina Apetroiei

    CIudata denumire

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.