Bombe cu rucola
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de bombe cu rucola din: amestec de legume congelate, rucola, ulei, ulei de masline, sos de soia, lamaie, sos tabasco, sare si piper alb.
- 400 gr amestec de legume congelate
- 200 gr rucola
- 30 ml ulei
- 30 ml ulei de măsline
- 20 ml sos de soia
- 1/2 lămâie
- 20 ml sos tabasco
- 10 gr sare
- 2 gr piper alb
Mod de preparare:
Legumele se pun la decongelat, apoi se pun la fiert în apă cu puţină sare, se fierb circa 8-io minute, după care se scurg de zeamă şi se lasă la zvântat. Legumele se călesc pe foc mic, într-o tigaie cu ulei, circa 15 minute şi se condimentează cu sare şi piper.
Rucola se alege, se curăţă şi se spală, se scurge foarte bine de apă, se pune într-un vas şi se stropeşte cu uleiul de măsline şi sosul de soia, apoi se amestecă. Legumele se scurg bine de ulei, se răcesc, apoi se pun peste rucola, se stropesc cu puţină zeamă de lămâie şi sosul tabasco, după care se amestecă uşor.
Legumele folosite trebuie să conţină morcovi, mazăre, conopidă, broccoli, varză de bruxelles, etc. Cu cât sunt mai multe legume, preparatul este mai gustos.
Bombe cu rucola
Poftă bună!
CIudata denumire