O reteta gustoasa de friptura de oaie cu: tarhon verde, sare, piper, ceapa, telina, morcov, rosii, fasole verde, ulei, patrunjel. Ingrediente: 600g pulpă de oaie 2 cepe mici 1 telină 1 morcov 3 roşii 200g fasole verde 100 ml ulei 1 leg pătrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pielite şi tendoane, spălaţi-o […]
Friptura de oaie cu rozmarin
PrinteazaFriptura de oaie cu rozmarin din: carne de oaie, ulei de masline, usturoi, rozmarin, sare si piper.
Carnea de oaie se fragezeste si capata o aroma intensa datorita marinadei cu rozmarin, iar timpul petrecut la cuptor aduce un aspect frumos rumenit si o textura delicioasa.
Servita alaturi de garnitura preferata sau alaturi de o salata proaspata, aceasta reteta va impresiona cu siguranta.
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de oaie (ex. pulpa sau cotlet)
- 2 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi, tocati
- 1 lingurita rozmarin proaspat, tocat
- Sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Incepe prin pregatirea marinadei. Amesteca intr-un bol 2 linguri de ulei de masline, 3 catei de usturoi tocati, o lingurita de rozmarin proaspat tocat, sare si piper dupa gust.
Intinde marinada pe bucatile de carne de oaie (cca. 1,5 kg) si lasa-le sa se odihneasca timp de 30 de minute.
Incinge o tigaie adanca pe foc mediu si prajeste carnea pana se rumeneste pe toate partile.
Transfera carnea intr-o tava si introdu-o in cuptor pentru aproximativ 1-1,5 ore sau pana cand atinge gradul de gatire dorit.
Dupa ce este gata, scoate tava din cuptor si lasa carnea sa se odihneasca timp de 10 minute inainte de a o taia in felii.
Serveste friptura de oaie cu garnitura de legume la alegere sau alaturi de o salata proaspata.
Informatii nutritionale (valori aproximative):
- Calorii: Depinde de dimensiunea portiei si de compozitia exacta a carnii de oaie. De obicei, o portie de 100 g de carne de oaie contine aproximativ 250-300 de calorii.
- Carbohidrati: Neglijabili sau absenti, in functie de reteta si de garnitura folosita.
- Proteine: O portie de 100 g de carne de oaie contine aproximativ 20-25 de grame de proteine.
- Grasimi: O portie de 100 g de carne de oaie contine aproximativ 15-25 de grame de grasimi.
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptura de oaie cu legume
Pofta buna!