Friptura de oaie cu rozmarin

Printeaza

Friptura de oaie cu rozmarin din: carne de oaie, ulei de masline, usturoi, rozmarin, sare si piper.

Carnea de oaie se fragezeste si capata o aroma intensa datorita marinadei cu rozmarin, iar timpul petrecut la cuptor aduce un aspect frumos rumenit si o textura delicioasa.

Servita alaturi de garnitura preferata sau alaturi de o salata proaspata, aceasta reteta va impresiona cu siguranta.

 

Ingrediente:

  • 1,5 kg carne de oaie (ex. pulpa sau cotlet)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingurita rozmarin proaspat, tocat
  • Sare si piper, dupa gust

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C. Incepe prin pregatirea marinadei. Amesteca intr-un bol 2 linguri de ulei de masline, 3 catei de usturoi tocati, o lingurita de rozmarin proaspat tocat, sare si piper dupa gust.

Intinde marinada pe bucatile de carne de oaie (cca. 1,5 kg) si lasa-le sa se odihneasca timp de 30 de minute.

Incinge o tigaie adanca pe foc mediu si prajeste carnea pana se rumeneste pe toate partile.

Transfera carnea intr-o tava si introdu-o in cuptor pentru aproximativ 1-1,5 ore sau pana cand atinge gradul de gatire dorit.

Dupa ce este gata, scoate tava din cuptor si lasa carnea sa se odihneasca timp de 10 minute inainte de a o taia in felii.

Serveste friptura de oaie cu garnitura de legume la alegere sau alaturi de o salata proaspata.

 

Informatii nutritionale (valori aproximative):

  • Calorii: Depinde de dimensiunea portiei si de compozitia exacta a carnii de oaie. De obicei, o portie de 100 g de carne de oaie contine aproximativ 250-300 de calorii.
  • Carbohidrati: Neglijabili sau absenti, in functie de reteta si de garnitura folosita.
  • Proteine: O portie de 100 g de carne de oaie contine aproximativ 20-25 de grame de proteine.
  • Grasimi: O portie de 100 g de carne de oaie contine aproximativ 15-25 de grame de grasimi.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Friptura de oaie cu legume

Friptura de oaie cu legume

O reteta gustoasa de friptura de oaie cu: tarhon verde, sare, piper, ceapa, telina, morcov, rosii, fasole verde, ulei, patrunjel. Ingrediente: 600g pulpă de oaie 2 cepe mici 1 telină 1 morcov 3 roşii 200g fasole verde 100 ml ulei 1 leg pătrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pielite şi tendoane, spălaţi-o […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.