Brânzoaice moldovenești

Printeaza

Brânzoaice moldovenești din: faina, lapte, drojdie, oua, unt, zahar, sare, esente, branza de vaci, zahar, coaja de lamaie, galbenus, lapte.

Brânzoaice moldovenești

Ingrediente:

Aluat:

  • 500 g făină
  • 240 ml lapte
  • 1 cub drojdie
  • 2 ouă
  • 60 g unt
  • 90 g zahăr
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • esenţe

Umplutură:

  • 350 g brânză de vaci scursă
  • 150 g zahăr
  • 1 ou
  • coajă de lămâie rasă
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri lapte

 

 

Mod de preparare:

Aluat:

Se amestecă drojdia cu 2 linguri lapte cald şi 1 lingură de zahăr; se toarnă peste făină şi se lasă 15-20 min. să crească puţin.

Adaugă restul de lapte, ouă, zahăr, sare şi esenţă. Se amestecă, adăugând unt topit. Se frământă un aluat moale şi elastic; se
acoperă cu un prosop și se lasă la crescut 1 oră.

Se întinde o foaie și se taie pătrățele; se repartizează umplutura din brânză, 4 linguri zahăr, 1 ou, esenţă și coajă de lămâie.

Formează brânzoaice: la fiecare pătrat se lipesc colţurile opuse. Se așază într-o tavă unsă cu ulei și, cu o pensulă, se ung cu
ou bătut.

Se coc 35-40 min.; se scot și se pudrează cu zahăr.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Branzoaica cu afine

Branzoaice din aluat de cartofi

Branzoaice din aluat de cartofi din: cartofi, branza, ulei, faina, zahar, ou. Ingrediente: 500 g cartofi 5 linguri cu brânză de vaci 1 linguriţă cu făină 1 linguriţă cu ulei 1 lingură cu zahăr 1 ou   Mod de preparare: Fierbem cartofii, bine spălaţi în apă caldă, la foc potrivit. După 30 minute îi scoatem, […]

 

Branzoaice cu branza de vaci

Branzoaice cu branza de vaci din: branza de vaci, zahar, oua, portocala rasa, esenta de vanilie, faina, capsuni, lapte, sare, unt, drojdie, coaja de lamaie si ulei.    Ingrediente: 250 g brânză de vaci 100 g zahăr 1 ou portocală rasă 1 fiolă esenţă de vanilie 1 lingură făină căpşuni din dulceaţă 1 gălbenuş Pentru […]

 

retete

Branzoaice cu stafide si smantana

Branzoaice cu stafide si smantana din: faina, zahar, oua, drojdie, ulei, unt de 80% grăsime, coaja de lamaie, zahar vanilinat, lapte, sare, brânză dulce, smântâna, stafide, esenţă de rom. Ingrediente: 1 kg făină 60 g zahăr 3 ouă 50 g drojdie 100 ml ulei 250 g unt de 80% grăsime coaja rasă de la 1 lămâie 2 pli­curi zahăr vanilinat […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.