Pilaf cu hribi uscati
PrinteazaO reteta gustoasa de pilaf cu hribi uscati, ceapa, ulei, buion, sare si piper.
- 1 şi 1/2 ceaşcă orez
- 100 g hribi uscaţi
- 2 cepe
- 3 linguri ulei
- 1 lingură bulion
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui hribii uscaţi la înmuiat de seara, apoi îi pui la fiert tăiaţi în felii. Separat, tai cepele mărunt şi le căleşti în ulei. Alegi orezul, îl speli, îl scurgi şi îl adaugi peste ceapă. Când încep să se călească, adaugi şi hribii fierţi, de la care păstrezi zeama.
Peste orez şi ceapă torni 3 ceşti din apa în care au fiert hribii, după ce aceasta s-a limpezit, apoi adaugi sare, piper şi o lingură de bulion. Dai cratiţa la cuptor, până ce orezul se fierbe bine. Este bună să o mănânci şi rece.
Pofta buna!