Pilaf cu hribi uscati

Printeaza

O reteta gustoasa de pilaf cu hribi uscati, ceapa, ulei, buion, sare si piper.

 

Ingrediente:Pilaf cu hribi uscati

  • 1 şi 1/2 ceaşcă orez
  • 100 g hribi uscaţi
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură buli­on
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui hribii uscaţi la înmu­iat de seara, apoi îi pui la fiert tăiaţi în felii. Separat, tai cepele mărunt şi le căleşti în ulei. Alegi orezul, îl speli, îl scurgi şi îl adaugi peste ceapă. Când încep să se călească, adaugi şi hribii fierţi, de la care păstrezi zeama.

Peste orez şi ceapă torni 3 ceşti din apa în care au fiert hribii, după ce aceasta s-a limpezit, apoi adaugi sare, piper şi o lingură de bulion. Dai cratiţa la cuptor, până ce orezul se fierbe bine. Este bună să o mănânci şi rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.