Retete zilei: Orez cu coaja de portocala
PrinteazaO reteta delicioasa de Orez cu coaja de portocala din: orez, lapte, urda, oua, zahar, zahar vanilat, si coaja de portocala.
Ingrediente:
- 200 gr orez
- 200 ml lapte
- 200 gr urdă
- 3 ouă
- 150 gr zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat
- 30 gr coajă de portocală
- capsuni
Mod de preparare:
Orezul se fierbe în circa 400 ml de apă. Laptele se fierbe cu 50 gr de zahăr şi coaja de portocală tăiată cubuleţe, apoi se pune peste orez, la fiert.
Urda se amestecă cu gălbenuşurile, restul de zahăr tos şi cu zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă tare. In compoziţia de urdă se adaugă orezul călduţ, apoi se amestecă şi cu două treimi din spuma de albuş.
Intr-o formă unsă cu ulei se pune compoziţia, se răstoarnă pe o tavă tapetată cu hârtie, se ornează cu spumă de albuş şi se coace 20 de minute la 150°C. Când se răceşte, se ornează după preferinţă cu felii de fructe.
Trebuie avut grijă ca din amestecul de urdă ţi orez să rezulte o compoziţie nu prea tare, pentru a nu se usca prea miut în timpul coacerii. Se poate adaga si bucati de capsuni.
Orez cu coaja de portocala
Poftă bună!
Imi place orezul cu portocala, e perfect pentru un desert