Retete zilei: Orez cu coaja de portocala

Printeaza

O reteta delicioasa de Orez cu coaja de portocala din: orez, lapte, urda, oua, zahar, zahar vanilat, si coaja de portocala.

Orez cu coaja de portocala

Ingrediente:

  • 200 gr orez
  • 200 ml lapte
  • 200 gr urdă
  • 3 ouă
  • 150 gr zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 30 gr coajă de portocală
  • capsuni

 

Mod de preparare:

Orezul se fierbe în cir­ca 400 ml de apă. Laptele se fierbe cu 50 gr de zahăr şi coaja de portocală tăia­tă cubuleţe, apoi se pune peste orez, la fiert.

Orez_cu_coaja_de_portocala_02

Urda se amestecă cu gălbenuşurile, restul de za­hăr tos şi cu zahărul vani­lat. Albuşurile se bat spu­mă tare. In compoziţia de urdă se adaugă orezul călduţ, apoi se amestecă şi cu două treimi din spuma de albuş.

Orez_cu_coaja_de_portocala_03

Intr-o formă unsă cu ulei se pune compoziţia, se răstoarnă pe o tavă tapeta­tă cu hârtie, se ornează cu spumă de albuş şi se coace 20 de minute la 150°C. Când se răceşte, se ornează după preferinţă cu felii de fructe.

Orez_cu_coaja_de_portocala_04

Trebuie avut grijă ca din amestecul de urdă ţi orez să rezulte o compoziţie nu prea tare, pentru a nu se usca prea miut în timpul coacerii. Se poate adaga si bucati de capsuni.

Orez_cu_coaja_de_portocala_05

Orez cu coaja de portocala

Orez cu coaja de portocala

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Imi place orezul cu portocala, e perfect pentru un desert

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.