Gulas file Stroganov
PrinteazaO reteta de gulas file stroganov din: file de vitel, piure de rosii, ceapa, praz, sare, piper, boia, ciuperci, mustar, zahar si apa.
- 500 – 750 gr file de viţel
- piure de roşii
- 1 ceapă
- 1 praz
- sare
- piper
- boia
- 1 cutie mică de ciuperci
- muştar
- zahăr
- 200 ml apă
Mod de preparare:
Fileurile de viţel, tăiate bucăţele, le frigem pe ambele părţi în vas. Când s-au rumenit, le scoatem şi le punem de o parte, la cald. Tocăm mărunt ceapa şi prazul, le prăjim în zeama de la friptură, adăugăm piureul de roşii şi 1/8 l de apă, condimentăm şi amestecăm până când începe să fiarbă.
Când dă în clocot, întrerupem focul şi adăugăm ciupercile, smăntăna acră şi carnea şi mai fierbem înăbuşit încă 5 minute.
Poftă bună!