Chec cu nuca, pere si branza

Printeaza

O reteta delicioasa de chec cu nuca, pere, branza, oua, faina, praf de copt, unt, ulei de maslChec cu nuca, pere si branzaine, sare si piper.

Ingrediente:

  • 200 g brânză de vaci
  • 2 pere mari
  • 150 g nuci
  • 4 ouă
  • 220 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g unt
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Cureţi perele de coajă şi cotoare, le tai felii subţiri şi le prăjeşti în jumătate din untul încins. Pisezi nuca şi o prăjeşti într-o tigaie fără grăsime, apoi o laşi să se răcească.

Amesteci făina cu praful de copt, un praf de sare şi de piper, adaugi ouăle şi încorporezi uleiul. Adaugi în aluat feliile de pere, nuca prăjită, brânza fărâmiţată, torni totul într-o formă de chec unsă cu unt şi o dai la cup­tor pentru 40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.