Chec cu nuca, pere si branza
PrinteazaO reteta delicioasa de chec cu nuca, pere, branza, oua, faina, praf de copt, unt, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 200 g brânză de vaci
- 2 pere mari
- 150 g nuci
- 4 ouă
- 220 g făină
- 1 plic praf de copt
- 50 g unt
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi perele de coajă şi cotoare, le tai felii subţiri şi le prăjeşti în jumătate din untul încins. Pisezi nuca şi o prăjeşti într-o tigaie fără grăsime, apoi o laşi să se răcească.
Amesteci făina cu praful de copt, un praf de sare şi de piper, adaugi ouăle şi încorporezi uleiul. Adaugi în aluat feliile de pere, nuca prăjită, brânza fărâmiţată, torni totul într-o formă de chec unsă cu unt şi o dai la cuptor pentru 40 de minute.
Pofta buna!