Miel la cuptor cu sos de iaurt

Printeaza

O reteta de miel la cuptor cu sos de iaurt din: miel de lapte, oua, unt, iaurt, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Miel la cuptor cu sos de iaurt

  • 700 g miel de lapte, tăiat bucăţi
  • 2 ouă
  • 90 g unt
  • 500 g iaurt natur dens
  • 2 fire de pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 190°C; săraţi mielul şi aşezaţi-l împreună cu untul într-o cratiţă ce poate fi pusă în cuptor; când începe să prindă culoare, adăugaţi un pahar şi jumătate de apă, băgaţi la cuptor şi lăsaţi carnea să se facă timp de 1 oră, având grijă să nu se usuce prea tare; dacă e necesar, adăugaţi câteva linguri de apă.

In timp ce se face carnea, turnaţi iaurtul într-un castron şi amestecaţi-l cu puţină sare şi cu piper. Adăugaţi gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă, amestecând uşor.

Scoateţi mielul din cuptor şi mutaţi-l din cratiţă, însă ţineţi-l la cald. Turnaţi în cratiţă compoziţia de iaurt, amestecând bine, astfel încât să se omogenizeze cu sosul de carne şi daţi totul din nou la cuptor până veţi obţine o cremă destul de groasă.

Turnaţi crema de iaurt pe fundul farfuriilor şi puneţi în centru bucăţile de miel; ornaţi cu pătrunjel proaspăt spălat şi tocat mărunt. Serviţi fierbinte.

Miel la cuptor cu sos de iaurt

Miel la cuptor cu sos de iaurt

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.