Miel la cuptor cu sos de iaurt
PrinteazaO reteta de miel la cuptor cu sos de iaurt din: miel de lapte, oua, unt, iaurt, patrunjel, sare si piper.
- 700 g miel de lapte, tăiat bucăţi
- 2 ouă
- 90 g unt
- 500 g iaurt natur dens
- 2 fire de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 190°C; săraţi mielul şi aşezaţi-l împreună cu untul într-o cratiţă ce poate fi pusă în cuptor; când începe să prindă culoare, adăugaţi un pahar şi jumătate de apă, băgaţi la cuptor şi lăsaţi carnea să se facă timp de 1 oră, având grijă să nu se usuce prea tare; dacă e necesar, adăugaţi câteva linguri de apă.
In timp ce se face carnea, turnaţi iaurtul într-un castron şi amestecaţi-l cu puţină sare şi cu piper. Adăugaţi gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă, amestecând uşor.
Scoateţi mielul din cuptor şi mutaţi-l din cratiţă, însă ţineţi-l la cald. Turnaţi în cratiţă compoziţia de iaurt, amestecând bine, astfel încât să se omogenizeze cu sosul de carne şi daţi totul din nou la cuptor până veţi obţine o cremă destul de groasă.
Turnaţi crema de iaurt pe fundul farfuriilor şi puneţi în centru bucăţile de miel; ornaţi cu pătrunjel proaspăt spălat şi tocat mărunt. Serviţi fierbinte.
Miel la cuptor cu sos de iaurt
Poftă bună!