Ciulama cu nuci
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de ciulama cu nuci din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt si ulei.
Ingrediente:
- carne de pasăre
- 1 kg nuci
- 2 căpăţâni usturoi
- 2 linguri faină
- sare şi piper, după gust
- unt
- ulei
Mod de preparare:
Se fîerbe carnea de pasăre într-o oală, pe jumătate. Nucile curăţate se pisează împreună cu usturoiul, piperul şi sarea până capătă consistenţa untdelemnului. Se adaugă, turnând treptat şi amestecând tot timpul, zeama în care a fiert pasărea, strecurată.
Se pun într-o cratiţă, pe foc potrivit, faina şi uleiul. Când capătă o nuanţă de cafeniu, se adaugă treptat apă rece, să se subţiezc bine. Se adaugă sosul din nuci şi carnea pe jumătate fiartă. Se lasă pe foc mic până ce carnea se fierbe bine şi sosul se omogenizează, amestecând din când în când in cratiţă cu o lingură dc lemn. Se toarnă în farfurii, fierbinte, şi se adaugă câte o bucăţica de unt.
Poftă bună!