Ciulama cu nuci

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de ciulama cu nuci din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt si ulei.

Ingrediente:Ciulama cu nuci

  • carne de pasăre
  • 1 kg nuci
  • 2 căpăţâni usturoi
  • 2 linguri faină
  • sare şi piper, după gust
  • unt
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se fîerbe carnea de pasăre într-o oală, pe jumătate. Nucile curăţate se pisează împreună cu usturoiul, piperul şi sarea până capătă consistenţa untdelemnului. Se adaugă, turnând treptat şi amestecând tot timpul, zeama în care a fiert pasărea, strecurată.

Se pun într-o cratiţă, pe foc potrivit, faina şi uleiul. Când capătă o nuanţă de cafeniu, se adaugă treptat apă rece, să se subţiezc bine. Se adaugă sosul din nuci şi carnea pe jumătate fiartă. Se lasă pe foc mic până ce carnea se fierbe bine şi sosul se omogenizează, amestecând din când în când in cratiţă cu o lingură dc lemn. Se toarnă în farfurii, fierbinte, şi se adaugă câte o bucăţica de unt.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.