Supa vieneza
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de supa vieneza din: oase cu maduva, carne, untura, ceapa, boia dulce, cartofi, usturoi, faina alba, sare si piper.
- 4 oase cu măduvă
- 500 g carne
- 100 g untură
- 6 cepe
- 1 lingură boia dulce
- 500 g cartofi
- 3 căţei usturoi
- 1 lingură faină albă
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Oasele se fierb în apă rece şi se spumează până ce zeama rămâne curată. Se sărează şi se mai lasă o oră pe foc. Ccapa se taie mărunt şi se căleşte uşor în untură. Se presară cu boia, se stinge cu patru ceşti cu supă şi se lasă la fiert, câteva clocotc.
Se strccoară prin sită şi se adaugă bucăţile dc carne, usturoiul şi chimenul bine pisate, piperul şi sarea. Se lasă la fiert până ce carnea se înmoaie. Se dizolvă faina în puţină supă şi se toarnă peste carne, adăugându-sc şi cinci ceşti cu supă de oase. Se adaugă cartofii curăţaţi, tăiaţi cubulcţc, şi se lasă vasul pe foc până ce aceştia fierb.
Poftă bună!