Supa vieneza

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de supa vieneza din: oase cu maduva, carne, untura, ceapa, boia dulce, cartofi, usturoi, faina alba, sare si piper.

Ingrediente:Supa vieneza

  • 4 oase cu măduvă
  • 500 g carne
  • 100 g untură
  • 6 cepe
  • 1 lingură boia dulce
  • 500 g cartofi
  • 3 căţei usturoi
  • 1 lingură faină albă
  • sare şi piper, după gust

 

Mod de preparare:

Oasele se fierb în apă rece şi se spumează până ce zeama rămâne curată. Se sărează şi se mai lasă o oră pe foc. Ccapa se taie mărunt şi se căleşte uşor în untură. Se presară cu boia, se stinge cu patru ceşti cu supă şi se lasă la fiert, câteva clocotc.

Se strccoară prin sită şi se adaugă bucăţile dc carne, usturoiul şi chimenul bine pisate, piperul şi sarea. Se lasă la fiert până ce carnea se înmoaie. Se dizolvă faina în puţină supă şi se toarnă peste carne, adăugându-sc şi cinci ceşti cu supă de oase. Se adaugă cartofii curăţaţi, tăiaţi cubulcţc, şi se lasă vasul pe foc până ce aceştia fierb.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.