Pui prajit

Printeaza

Pui prajit din: pui, lapte, faina lab, oregano, cimbrisor, boia dulce, oua, lamaie, suc de lamaie, ulei, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 pui de 1 kg, tăiat bucăţi
  • 1/2 l lapte
  • 250 g făină albă
  • 1 linguriţă de oregano uscat
  • 10 rămurele de cimbrişor proaspăt
  • 1 linguriţă de boia dulce
  • 2 ouă
  • 1 lămâie pentru ornare
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi bucăţile de pui într-o cratiţă largă şi nu foarte înaltă, turnaţi deasupra laptele şi lăsaţi totul la marinat cel puţin 1 oră, într-un loc răcoros, întorcând pe toate prăţile, din când în când.

Spălaţi cimbrişorul şi adunaţi frunzuliţele, lăsând deoparte câteva rămurele întregi pentru ornat.

Puneţi într-un castron făina şi aromatizaţi-o cu oregano, cu frunzele de cimbrişor, cu boiaua dulce, sarea şi piperul, amestecând bine totul. Bateţi ouăle într-o farfurie adâncă împreună cu sucul de lămâie şi cu un praf de sare.

Scoateţi din lapte bucăţile de pui, scurgeţi-le şi ştergeţi-le foarte bine cu hârtie absorbantă de bucătărie; daţi-le prin făina aromatizată, apoi prin oul bătut şi iarăşi prin făină. Lăsaţi puiul deoparte timp de 1 oră, până când va fi complet uscat.

Incingeţi bine uleiul într-o tigaie mare şi cufundaţi în el bucăţile de pui, prăjindu-le bine pe fiecare parte; scoateţi bucăţile cu o spumieră şi aşezaţi-le pe hârtie absorbantă astfel încât să se scurgă uleiul în exces.

Transferaţi pe o tavă puiul prăjit, ornându-l cu rămurelele de cimbrişor păstrate deoparte şi cu felii de lămâie. Serviţi foarte fierbinte.

Pui prajit

Poftă bună!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.