Pui prajit
PrinteazaPui prajit din: pui, lapte, faina lab, oregano, cimbrisor, boia dulce, oua, lamaie, suc de lamaie, ulei, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 pui de 1 kg, tăiat bucăţi
- 1/2 l lapte
- 250 g făină albă
- 1 linguriţă de oregano uscat
- 10 rămurele de cimbrişor proaspăt
- 1 linguriţă de boia dulce
- 2 ouă
- 1 lămâie pentru ornare
- 2 linguri de suc de lămâie
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi bucăţile de pui într-o cratiţă largă şi nu foarte înaltă, turnaţi deasupra laptele şi lăsaţi totul la marinat cel puţin 1 oră, într-un loc răcoros, întorcând pe toate prăţile, din când în când.
Spălaţi cimbrişorul şi adunaţi frunzuliţele, lăsând deoparte câteva rămurele întregi pentru ornat.
Puneţi într-un castron făina şi aromatizaţi-o cu oregano, cu frunzele de cimbrişor, cu boiaua dulce, sarea şi piperul, amestecând bine totul. Bateţi ouăle într-o farfurie adâncă împreună cu sucul de lămâie şi cu un praf de sare.
Scoateţi din lapte bucăţile de pui, scurgeţi-le şi ştergeţi-le foarte bine cu hârtie absorbantă de bucătărie; daţi-le prin făina aromatizată, apoi prin oul bătut şi iarăşi prin făină. Lăsaţi puiul deoparte timp de 1 oră, până când va fi complet uscat.
Incingeţi bine uleiul într-o tigaie mare şi cufundaţi în el bucăţile de pui, prăjindu-le bine pe fiecare parte; scoateţi bucăţile cu o spumieră şi aşezaţi-le pe hârtie absorbantă astfel încât să se scurgă uleiul în exces.
Transferaţi pe o tavă puiul prăjit, ornându-l cu rămurelele de cimbrişor păstrate deoparte şi cu felii de lămâie. Serviţi foarte fierbinte.
Pui prajit
Poftă bună!