Spuma de gris cu sirop de zmeura
Printeaza
O reteta simpla si gustoasa de spuma de gris cu sirop de zmeura, zahar vanilat si apa.
Ingrediente:
- 1/2 pahar s irop de vişine sau zmeură
- 3/4 pahar apă
- 2 linguri griş
- un vârf de cuţit zahăr vanilat
Mod de preparare:
Amesteci siropul cu apă şi dai la fiert. Când clocoteşte, torni grişul în ploaie şi îl fierbi 4 minute. Tragi de pe foc, adaugi zahărul vanilat şi baţi compoziţia cu telul până ce se răceşte şi devine spumoasă. Torni în compotieră şi o pui la rece.
Poţi folosi pentru această reţetă şi zeamă de fructe proaspete, amestecată cu apă şi îndulcită cu zahăr. Reţeta poate fi adaptată la orice fruct, cât mai zemos, şi chiar la suc de morcovi.
Pofta buna!