Lagua de porumb
PrinteazaO reteta cu specific bolivian de lagua de porumb din: carne de vita, porumb, morcov, nap, boabe de mazare, patrunjel, frunze de telina, ceapa, cartofi, ardei gras, sare si oregano.
Ingrediente:
- 500 g carne de vită
- 1 ceaşcă porumb mărunţit
- 1 morcov
- 1 nap
- 1 cană boabe de mazăre
- pătrunjel tocat
- frunze de ţelină
- 1 ceapă
- 4 cartofi fără coajă
- 1 ardei gras mai mic
- sare şi oregano, după gust
Mod de preparare:
Sc fierbe timp dc două orc carnea în apă. Se adaugă verdeaţa şi legumele spălate, prăjite uşor în prealabil în ulei bine încins, împreună cu ardeiul tăiat mărunt. Sc mai lasă la fiert doar un sfert de oră împreună şi se adaugă cartofii tăiaţi, porumbul măcinat, oregano şi sare după gust. Sc serveşte în farfurii adânci, cu pătrunjel presărat deasupra.