Pulpa de berbec inabusita
PrinteazaO reteta delicioasa de pulpa de berbec inabusita din: pulpa de berbec, slanina afumata, usturoi, untura, sare, piper, ceapa, vin alb, zeama de carne si 1 frunza de dafin.
- 1,5 kg pulpă de berbec tânăr
- 50 g slănină afumată
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 lingură de untură
- sare
- piper
- 3 cepe
- 1 pahar cu vin alb
- 1 l zeamă de carne
- 1 frunză dafin
Mod de preparare:
Cureţi pulpa de pieliţe şi de grăsime, o împănezi cu slănină şi usturoi. Pui pulpa într-o cratită cu untură si o lasi să se prăjească pâhă se rumeneşte. Când e gata, scoţi pulpa, iar pe fundul cratiţei aşezi felii de slănină, felii de ceapă şi de morcovi.
Deasupra pui friptura uşor rumenită. Torni un pahar de vin şi o laşi pe foc descoperită, până scade aproape tot sosul. Torni zeama de carne, adaugi o frunză de dafin, acoperi şi laşi să fiarbă înăbuşit aproximativ 1 oră.
In acest timp, ungi pulpa de câteva ori cu zeamă din vas. Când friptura este pătrunsă, cureţi sosul de grăsime şi treci legumele prin sită. Sosul strecurat îl serveşti lângă friptură.
Pulpa de berbec inabusita
Pofta bună!