Pulpa de berbec inabusita

Printeaza

O reteta delicioasa de pulpa de berbec inabusita din: pulpa de berbec, slanina afumata, usturoi, untura, sare, piper, ceapa, vin alb, zeama de carne si 1 frunza de dafin.

Ingrediente:Pulpa de berbec inabusita

  • 1,5 kg pulpă de berbec tânăr
  • 50 g slănină afumată
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 lingură de untură
  • sare
  • piper
  • 3 cepe
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 l zeamă de carne
  • 1 frunză dafin

 

Mod de preparare:

Cureţi pulpa de pieliţe şi de grăsime, o împănezi cu slăni­nă şi usturoi. Pui pulpa într-o cratită cu untură si o lasi să se prăjească pâhă se rumeneşte. Când e gata, scoţi pulpa, iar pe fundul cratiţei aşezi felii de slănină, felii de ceapă şi de morcovi.

Deasupra pui friptura uşor rumenită. Torni un pahar de vin şi o laşi pe foc descope­rită, până scade aproape tot sosul. Torni zeama de carne, adaugi o frunză de dafin, aco­peri şi laşi să fiarbă înăbuşit aproximativ 1 oră.

Pulpa_de_berbec_inabusita_1

In acest timp, ungi pulpa de câteva ori cu zeamă din vas. Când friptura este pătrunsă, cureţi sosul de grăsime şi treci legu­mele prin sită. Sosul strecurat îl serveşti lângă friptură.

Pulpa de berbec inabusita

Pulpa_de_berbec_inabusita

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.