Salată cu fructe si carne de vită
PrinteazaSalată cu fructe si carne de vită
Ingrediente:
- 500 g sfeclă roşie
- 2 portocale
- 500 g file de vită
- 2 linguri ulei
- sare,
- piper
- 1 linguriţă muştar
- 1 linguriţă miere
- 200 ml vin roşu
- 2 linguri oţet balsamic
- 150 g creson
- 2 cepe roşii
Mod de preparare:
Fierbeţi sfecla circa 20 minute în apă, curăţaţi-o şi tăiaţi-o rondele. Curăţaţi portocala şi separaţi-i felioarele.
Prăjiţi carnea în ulei pe fiecare parte, apoi condimentaţi-o. După aceea, scoateţi-o din tigaie şi ungeţi-o cu muştar şi miere. Stingeţi grăsimea rămasă cu vin roşu şi oţet balsamic, aşezaţi carnea acolo, acoperiţi-o cu un capac, lăsaţi-o circa 20 de minute la foc mic să fiarbă înăbuşit şi întoarceţi-o de câteva ori.
Curăţaţi cresonul. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o inele. Amestecaţi totul cu sfecla şi portocala. Tăiaţi carnea şi aşezaţi-o peste salată, apoi turnaţi sosul cărnii. Poftă bună!
Salată cu fructe si carne de vită
Pofta buna!