Cartofi umpluti in varza
Printeaza
O reteta delicioasa de cartofi umpluti in varza din: cartofi, carne, chifle, oua, ceapa, usturoi, sare si piper.
Ingrediente:
- 1,5 kg cartofi
- 400 g carne
- 3 chifle
- 2 ouă
- 2 cepe
- 3-4 căţei de usturoi
- sare
- piper
- 1-2 verze mari
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi îi scobeşti cu o linguriţă. Freci cu puţină sare şi usturoi pisat şi pe dinăuntru şi pe dinafară. Carnea tocată o amesteci cu chiftele înmuiate în puţin lapte şi stoarse, ouăle, ceapa tocată şi puţin aurită, sare, piper, usturoi. Speli frunzele de varză şi le fierbi 10 minute în apă sărată. Le laşi apoi la scurs.
Umpli cartofii şi îi înveleşti în câte o frunză. îi aşezi strâns, unul lângă altul, într-o cratiţă mare (ca pentru sarmale). Torni deasupra apă cât cuprinde şi acoperi cu capacul. Laşi să fiarbă înăbuşit o oră şi îi aduci la masă cu smântână alături.
Pofta buna!