Cartofi umpluti in varza

Printeaza

 

O reteta delicioasa de cartofi umpluti in varza din: cartofi, carne, chifle, oua, ceapa, usturoi, sCartofi umpluti in varzaare si piper.

Ingrediente:

  • 1,5 kg cartofi
  • 400 g carne
  • 3 chifle
  • 2 ouă
  • 2 cepe
  • 3-4 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1-2 verze mari

Mod de preparare:

Cureţi carto­fii, îi speli şi îi scobeşti cu o linguriţă. Freci cu puţină sare şi usturoi pisat şi pe dinăuntru şi pe dinafară. Carnea tocată o amesteci cu chiftele înmuiate în puţin lapte şi stoarse, ouăle, ceapa tocată şi puţin auri­tă, sare, piper, usturoi. Speli frunzele de varză şi le fierbi 10 minute în apă sărată. Le laşi apoi la scurs.

Umpli cartofii şi îi înveleşti în câte o frunză. îi aşezi strâns, unul lângă altul, într-o cratiţă mare (ca pentru sarmale). Torni deasupra apă cât cuprinde şi acoperi cu capacul. Laşi să fiarbă înăbuşit o oră şi îi aduci la masă cu smântână alături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.