Tarta cu miel si fenicul

Printeaza

O reteta gustoasa de tarta cu miel si fenicul din: faina, unt, ulei de masline, galbenus, sare, piper, pulpa de miel, fenicul, vin alb, lamaie, usturoi, patrunjel, ulei si seminte de susan.

Ingrediente:Tarta cu miel si fenicul

pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 gălbenuş
  • sare
  • piper

pentru umplutură:

  • 600 g pulpă de miel tăiată în 4 bucăţi
  • 1 bucată fenicul
  • 2 ouă
  • 50 ml vin alb
  • 1/2 lămâie
  • 1 căţel usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură seminţe de susan

 

Mod de preparare:

Pui făina într-un castron şi adaugi untul tăiat bucăţele, uleiul, gălbenuşul, sare şi 3 linguri apă.

Amesteci ingre­dientele şi formezi un aluat elastic, iei carnea de miel şi o pui să se rumenească în ulei, tăiată cubuleţe.

Adaugi ustu­roiul, sărezi, piperezi, apoi stingi totul cu vin. Laşi să se înăbuşe cam 20 de minute, adaugi feniculul tăiat felii, torni 200 ml apă şi ţii la foc mic încă 20 de minute.

Baţi ouăle într- un castron, adaugi sucul de lămâie şi pătrunjelul tocat.

Tarta_cu_miel_si_fenicul_1

Condimentezi cu sare şi piper şi torni acest sos peste ames­tecul de carne.

Din 2/3 aluat întinzi o foaie şi tapetezi cu ea o formă rotundă. O înţepi din loc în loc.

Torni peste aluat umplutura şi deasupra pui smâhtână, presari seminţe de susan şi din restul de aluat, faci fâşii pentru grilaj.

Coci la foc potrivit 90 de minute.

Tarta cu miel si fenicul

Tarta_cu_miel_si_fenicul

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.