Tarta cu miel si fenicul
PrinteazaO reteta gustoasa de tarta cu miel si fenicul din: faina, unt, ulei de masline, galbenus, sare, piper, pulpa de miel, fenicul, vin alb, lamaie, usturoi, patrunjel, ulei si seminte de susan.
pentru aluat:
- 300 g făină
- 100 g unt
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 gălbenuş
- sare
- piper
pentru umplutură:
- 600 g pulpă de miel tăiată în 4 bucăţi
- 1 bucată fenicul
- 2 ouă
- 50 ml vin alb
- 1/2 lămâie
- 1 căţel usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 3 linguri ulei
- 1 lingură seminţe de susan
Mod de preparare:
Pui făina într-un castron şi adaugi untul tăiat bucăţele, uleiul, gălbenuşul, sare şi 3 linguri apă.
Amesteci ingredientele şi formezi un aluat elastic, iei carnea de miel şi o pui să se rumenească în ulei, tăiată cubuleţe.
Adaugi usturoiul, sărezi, piperezi, apoi stingi totul cu vin. Laşi să se înăbuşe cam 20 de minute, adaugi feniculul tăiat felii, torni 200 ml apă şi ţii la foc mic încă 20 de minute.
Baţi ouăle într- un castron, adaugi sucul de lămâie şi pătrunjelul tocat.
Condimentezi cu sare şi piper şi torni acest sos peste amestecul de carne.
Din 2/3 aluat întinzi o foaie şi tapetezi cu ea o formă rotundă. O înţepi din loc în loc.
Torni peste aluat umplutura şi deasupra pui smâhtână, presari seminţe de susan şi din restul de aluat, faci fâşii pentru grilaj.
Coci la foc potrivit 90 de minute.
Tarta cu miel si fenicul
Poftă bună!