Tartă cu mălai, mere şi stafide
PrinteazaTartă cu mălai, mere şi stafide
- 90 g făină de porumb (mălai)
- 25 g griş
- 50 g stafide
- 50 ml lapte
- 50 g smântână
- sare
- 100 g zahăr
- 30 g unt
- coaja de la o lămâie
- 4 mere
- zahăr pudră
- scorţişoară pentru presărat deasupra
Mod de preparare:
Fierbeţi laptele cu sare, zahăr, unt şi coajă de lămâie (întreagă; se scoate după ce a fiert). Turnaţi mălaiul şi grisul „în ploaie”. Adăugaţi stafidele, înmuiate înainte în apă (sau în lapte). Incorporaţi smântână.
Aşezaţi hârtie de copt pe fundul unei forme de tartă cu diametrul de 24 cm. Puneţi mai întâi compoziţia obţinută, nivelaţi, aşezaţi merele tăiate în felii subţiri, ca pentru tartă, aşezate în cercuri concentrice sau în spirală.
Presăraţi zahăr şi scorţişoară. Daţi la cuptor, la 170°C, timp de 45 de minute. Tarta se serveşte caldă sau rece. Merele pot fi înlocuite cu felii de pere.
Tartă cu mălai, mere şi stafide
Pofta buna!